Logopedie

Tulburările de limbaj sunt deseori ignorate. Alte lucruri par mai importante sau dam vina pe lipsa de motivație a copilului. Daca un copil nu poate vorbi corect, nu înseamnă neapărat ca nu vrea, ci ca nu poate sau nu știe cum, si are nevoie sa fie învățat.
Limbajul corect este esențial pentru succesul de mai târziu al copilului. Daca un copil care nu îl spune pe "R" este simpatic, un adolescent in aceeași situație este stigmatizat de către colegi. La copii, tulburările de limbaj se recuperează de la sine pana la vârsta de 3 ani, iar după aceasta vârsta, se recomanda lucrul logopedic.
Copiii cu autism se disting in grup prin pronunția deficitara, fie ca este vorba de un ritm lent, fie ca vorbim despre pronunția incorecta a cuvintelor ori volumul scăzut. Pentru copiii cu autism, terapia logopedica îmbunătățește pronunția cuvintelor si propozițiilor, crescând astfel încrederea in sine si succesul in societate. Lucrul structurat si accentul pus pe comunicare in ședințele de logopedie duc la creșterea comunicării spontane, atât in familie si in scoală, cat si in grupurile sociale.
Succesul depinde atât de gravitatea tulburării prezente, cat si de vârsta copilului, de gradul de colaborare al acestuia, dar si a familiei sale.

CABINETUL VIZEAZA IDENTIFICAREA SI CORECTAREA TULBURARILOR DE LIMBAJ VORBIT, SCRIS, CITIT, SOCOTIT SI SE ADRESEAZA TUTUROR CELOR CE AU NEVOIE, INDIFERENT DE VARSTA: PRESCOLARI, SCOLARI,ADULTI.

In cazul in care unul dintre membrii familiei:

nu pronunța bine unul sau mai multe sunete (DISLALII)
vorbește prea rar (tărăgănat) sau prea rapid (TAHILALIE/BRADILALIE)
se bâlbâie (BALBISM)
sau are o vorbire nazalizata (RINOLALIE)
folosește un număr redus de cuvinte (INTARZIERE IN DEZVOLTAREA LIMBAJULUI)
are dificultăți in orientarea spațio-temporala
are dificultăți in corelarea sunetului cu litera corespunzătoare, deci nu scrie corect (DISLEXIE/DISGRAFIE)
unul din membrii familiei a suferit un accident care i-a afectat capacitatea de a vorbi, de a înțelege si/sau a scrie (AFAZII)
in orice alta situație, care nu a fost menționată mai sus, care implica AFECTAREA FUNCTIILOR LIMBAJULUI si COMUNICARII

ATUNCI, PROGRAMAȚI-VĂ LA LOGOPED!!!
SUNT INCLUSE ACTIVITATI CE VIZEAZA, EXCEPTAND TERAPIA LOGOPEDICA: STIMULARE COGNITIVA, STIMULARE PSIHOMOTORIE, ARMONIZARE PSIHO-AFECTIVA, CONSILIEREA FAMILIEI SI A PACIENTULUI


Terapia logopedică este un proces complex, uneori de lungă durată, care se desfășoară pe etape, reușita fiecărei etape contribuind la succesul celorlalte.
Logopedia nu însemnă doar corectarea tulburărilor de limbaj, ci si armonizarea ființei din punct de vedere afectiv-motivațional, psihomotor si cognitiv. Orice individ este unic, si de aceea terapia este centrata pe persoana, si pe nevoile acesteia.
PROGRAMĂRI ONLINE
Română
Programări online