Psihoterapie de Grup

În funcție de natura problemei tale, terapia de grup poate fi o alegere ideală pentru a-ți aborda preocupările și a face schimbări pozitive în viața ta.

Terapia de grup implică unul sau mai mulți psihologi care conduc un grup de aproximativ cinci până la 15 pacienți. De obicei, grupurile se întâlnesc o oră sau două în fiecare săptămână. Unele persoane participă la terapie individuală în plus față de grupuri, în timp ce altele participă numai la grupuri.
Multe grupuri sunt concepute pentru a viza o problemă specifică, cum ar fi depresia, obezitatea, tulburarea de panică, anxietatea socială, durerea cronică sau abuzul de substanțe.

Alte grupuri se concentrează pe îmbunătățirea abilităților sociale, ajutând oamenii să se ocupe de o serie de probleme precum furia, timiditatea, singurătatea și stima de sine scăzută. Grupurile îi ajută adesea pe cei care au suferit pierderi, fie că este vorba de un soț, un copil sau cineva care a murit prin sinucidere.
Aderarea la un grup de străini poate părea intimidantă la început, dar terapia de grup oferă beneficii pe care terapia individuală nu le poate oferi.

Grupurile pot acționa ca o rețea de sprijin și ca o cutie de rezonanță. Alți membri ai grupului vă ajută adesea să veniți cu idei specifice pentru îmbunătățirea unei situații dificile sau a unei provocări a vieții și vă fac responsabili pe parcursul demersului terapeutic.
A vorbi și a asculta în mod regulat pe ceilalți vă ajută să vă vedeți propriile probleme dintr-o altă perspectivă. Mulți oameni se confruntă cu dificultăți de sănătate mintală, dar puțini vorbesc deschis despre ei unor persoane pe care nu le cunosc prea bine. Adesea, s-ar putea să simți că ești singurul care se luptă - dar nu ești. Poate fi o ușurare să îi auzi pe alții discutând prin ce trec și să îți dai seama că nu ești singurul.

Diversitatea este un alt beneficiu important al terapiei de grup. Oamenii au personalități și medii diferite și privesc situațiile în moduri diferite.

Văzând cum alți oameni abordează problemele și fac schimbări pozitive, puteți descoperi o gamă întreagă de strategii pentru a face față propriilor preocupări.
PROGRAMĂRI ONLINE
Română
Programări online