Psihoterapie de Cuplu

Terapia de cuplu este o formă de terapie psihologică utilizată pentru a trata problemele relației atât pentru fiecare parte a cuplului, cât și pentru cuplul în sine


Terapia de cuplu pune accentul, de obicei, pe îmbunătățirea modelului de comunicare în cadrul cuplului. Spre deosebire de terapia individuală, terapia de cuplu implică terapeutul să intre mai direct în modul de viață al cuplului. Își aduc obiceiurile și rutinele dintre ei, direct în cadrul sesiunii . Terapeutul este implicat în analizarea și oferirea de feedback cu privire la interacțiunile pe care le are cuplul și face sugestii despre modalitățile de îmbunătățire a acestuia. De obicei, este considerată mai intensă decât terapia individuală, deoarece ambii parteneri sunt invitați să co-creeze procesul de schimbare.
Scopul terapiei de cuplu este de a restabili un nivel mai bun de funcționare al cuplurile care au dificultăți de relaționare. Motivele acestor dificultăți pot include abilități de comunicare slabe, incompatibilitate sau un spectru larg de tulburări psihologice care includ violența domestică, alcoolismul, depresia, anxietatea și schizofrenia.
Obiectivul terapiei de cuplu este de a identifica prezența nemulțumirii și a stresului în relație și de a elabora și implementa un plan terapeutic cu obiective menite să îmbunătățească sau să atenueze simptomele apărute și să restabilească relația la un nivel mai bun și mai sănătos de funcționare.
Terapia de cuplu poate ajuta persoanele care se confruntă cu probleme de intimitate, sexuale și de comunicare.

Sesiunile de terapie de cuplu diferă în funcție de modelul ales sau de filosofia din spatele terapiei.
Terapia integrativă de cuplu


Terapeuții integrativi ajută cuplurile îmbunătățindu-le interacțiunea comportamentală, comunicarea și abilitățile cuplurilor pentru rezolvarea problemelor. Prin folosirea psihoterapiei integrative se examinează funcționarea cuplului, această abordare examinând problemele și interacțiunile repetitive (acte care se fac în mod repetat provocând probleme de relație), fiind mai flexibilă și mai individualizată la problemele specifice din relație.
Tratamentul durează de obicei câteva luni sau mai mult. Cuplurile ar trebui să aibă dorința de a modifica și / sau schimba comportamentele disfuncționale. Onestitatea și deschiderea emoțională sunt o componentă necesară pentru tratament.
Rezultatele nu pot fi garantate. Odată ce cuplul și-a dezvoltat abilități adecvate și a afișat un nivel îmbunătățit de funcționare care este satisfăcător pentru amândoi, atunci tratamentul poate fi întrerupt. Este importantă conștientizarea comportamentelor de prevenire a recidivelor și a comportamentelor recidivante. (Comportamentele recidivante se referă la revenirea la comportamentele pe care cuplul încearcă să le schimbe sau să le elimine.)
Pacienții sunt încurajați să revină la tratament dacă apar simptome de recidivă.
Vizitele de urmărire și terapia psihologică pe termen lung pot fi aranjate între părți dacă acest lucru se decide reciproc, ca fiind necesar și benefic
PROGRAMĂRI ONLINE
Română
Programări online